2009. július 7., kedd

Első Nap, 2009 Július 6.

Elkezdődött az első nap! Különös módon, a 2000 km-es gyaloglást és a 6000 km-es kerékpározást kevésbé találom fárasztónak, mint autóval utazni. De lehet hogy ez csak az első nap benyomása.

Ma hét polgármesterrel találkoztam (öten azok közül akikkel még találkoztam volna, nyári szüneten voltak; annál jobb nekik!). Három különösen boldog élményről szeretnék beszámolni:

a) Tata alpolgármestere volt szíves nagyon kedvesen fogadni, mint az első a 3200 ember közül akik képviselik a magyar önkormányzatokat. Mutattam neki egy szép és nagy könyvet és arra kértem adjon benne aláírást. Ennek szívesen tett eleget, és arra kért, engedjem meg neki hogy ráadásul még néhány mondatot is írjon bele . Úgy tűnik, ez mutatja a példát, mert a következő hat polgármester is írt valami kedveset a nagy zöld könyvbe. És most már arra számítok, hogy még jó néhány nagy zöld könyvre szükségem lesz hogy mind a 3200 polgármester benne lehessen. Ez a jó lelkület a Magyarországi Körutunkra. Köszönöm, Horváthy Lóránt Úr. És még ennél is hálásabbak leszünk, ha csakugyan képes lesz és segít 24 tag megtalálásával Tatán, a Mosolygó Lovagok Rendjébe. A jó szándékait nagyra becsüljük.

b) Bábolna polgármestere régi barátunk. Már régebben is sokat támogatta tevékenységünket. Szép megjelenése csodálatosan képviseli Bábolna városának szépségét. De a megjelenés és a barátság, az csak az egyik dolog............., az eredmény számít, és nagyon reméljük hogy Dr Horváth Klára tud majd nekünk segíteni öt új tag megtalálásával Bábolnában.

c) Egy polgármester - Mocsa kis városából, segítségül hívta lányát hogy tolmácsoljon nekünk (magyar tudásom egy tartalmas beszélgetéshez nem elegendő). Áy József polgármester úr több úton való támogatásról is biztosított. Először is, fénymásolatokat készít a poszterről amit adtam neki, és ezeket a másolatokat stratégiai pontokra helyezi majd el, mint a buszmegálló, az iskola és az önkormányzatának faliújsága. Aztán bemutat majd minket a Vörös Keresztnek is, amelyben fontos szerepet játszik. Összességében, komolyan igyekszik majd tíz új tagot találni a Mosoly Lovagok Rendjébe, miközben 2400 főt számláló faluja csak három tagra kötelezné. Hála bájos lányának, mindezt tökéletesen megértettem :-).

Minden köszönetem a további négy polgármesternek is. De túl hosszú lenne a blogomnak hogy leírjam az összes szép személyes tapasztalatait a mai napnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése