2009. július 8., szerda

A "Mosoly Körút" Második Napja

A szünidő ellenére a tervezett 12 polgármesterből nyolcan tudtak fogadni irodájukban. Minden alkalommal, van egy rövid, kellemes beszélgetés. Ezidáig úgy tűnik minden polgármester nyitottan fogadja a "beteg gyermekek szórakoztatása a kórházban" elképzelést és nyíltan kijelenti hogy támogatja. A csatlakozó tagok száma az adott településen fogja megmutatni, hogy sikerrel is járnak-e majd.
Külön köszönet Horváth Béla Polgármester Úrnak, aki rövid időre eljött, hogy köszöntsön, majd vissza kellett mennie egy katasztrófa helyszínére (összeomlott egy híd az egy nappal korábbi rossz idő miatt) .
Nyergesújfalu Közjegyzőjének, Adolf Józsefnének boldog arca, és bájos lánya, Lívia, hosszan tartó, jó emlék lesz. A lánya segített tolmácsolni, amikor az Édesanyja megemlítette hogy emlékezik rám az öt évvel ezelőtti Magyarországi Kerékpárkörútról. De ennél is fontosabb, hogy Adolf Józsefné, Fleith Péternével és Havasi Sándornéval együtt, igencsak meg voltak győződve arról hogy 14 tagot (a 7700 lakost jelképező 8 helyett) is találnak majd városukban. Ha minden polgármester ennyire aktív és támogató lenne, akkor jövő év végére tagjaink létszáma elérné a 15.000 -et..................
Igen érdekes volt a beszélgetés Czermann Jánossal, Süttő polgármesterével. Ebből a városból származó mészkővel építettek több történelmi épületet Magyarországon, mint a Gellért Hotel vagy a Mátyás Templom. Evvel szemben, a Parlamentet homokkőből építették, és ez az anyag puhának és porózusnak bizonyult; emiatt döntöttek a Parlament teljes egészének átépítése mellett, homokkő helyett mészkőből; egy project, ami 1930-ban indult és még tíz évig tart. Remélem jól értettem meg a történetet, a magam korlátozott magyar tudásával..........
A célom egyszerűen az hogy olyan sok tagot találjak amennyit csak tudok a következő tizenkét hónapban. A jó megbeszélések a polgármesterekkel csodálatos inspiráló forrás egy ennek megfelelő hajtóerő fenntartásához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése