2009. július 10., péntek

Negyedik Nap

A legtöbb polgármester "megcsinálja a napomat" a belőlük áradó lelkesedéssel és csak nagyon kevesen okoznak csalódást (mint az egy alkalommal a mai napon történt).

Csolnokon nagy öröm volt találkozni Bérces József polgármester úrral. Hitvallása teljes mértékben egy irányba mutat az enyémmel: "személyes kapcsolatokat kell teremteni ahhoz, hogy egy ilyen nagy project sikeres legyen. A teljes ellentéte a levélben való felkeresésnek,. Köszönöm, Polgármester Úr ezeket a bátorító szavakat.

Sárisápon, találkoztam a közjegyzővel Klórián Józsefnével. Egy kevés szavú, de bizonyára sokat tevő hölgy. Nagyszerű volt hallani tőle, hogy a polgármester már úgy döntött, az önkormányzat tagja lesz a Mosoly Lovagok Rendjének 10 000 forintos összeggel. És talán még több sárisápi lakos csatlakozik majd a polgármesterhez.

Kesztölcön a polgármester nem volt elérhető. De három hölgyet lelkesített a Mosolygó Lovagok elképzelés. Remélem hogy ez a "Három Muskétás" legalább három taggal segít majd nekünk.

Esztergom volt a nap fénypontja. Egy találkozó a helyi kórházban; a hely nem lehetett volna ennél megfelelőbb. Dr Osvai László és Bártfainé Borz Gyöngyi világosan eltervezték, hogy a média minden forrását felhasználják Esztergomban (30 000 lakos) hogy segítsenek legalább 30 tagot találni. Ilyen szintű személyes támogatással bizonyára el lehet érni egy ilyen célt.

Tokod polgármestere, Pánczel Mihály nagyon előzékeny volt és biztosított arról hogy segít négy tagot biztosítani falujából.

Ezennel egy variáció a "végül de nem utolsó sorban"-ra, nevezetesen: végül és a legutolsó sorban, Tokodaltáró polgármestere, aki egy perc alatt világossá tette, hogy nincs ideje, az önkormányzatnak nincs pénze, és a titkára folytatja velem a megbeszélést mert neki másik találkozókon kell részt vennie. Nekünk egy kedves titkár értékesebb lehet, mint egy érdektelen polgármester; remélem hogy a hölgy még képes lesz három tagot találni nekünk.

Mindent egybevéve, egy nagyon jó nap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése