2009. július 9., csütörtök

A Harmadik Nap

Nehéz és fárasztó nap volt, nagyrészt a hibák miatt amit az előkészítés során elkövettünk. Kezd világos lenni hogy nem lesz lehetséges 12 sőt 13 polgármesterrel találkoznom naponta, sem minden alkalommal 20 percen belül odaérni az egyik helyszínről a másikra. Ez egy őrült hajsza, bennem feszültséget teremt (mert gyűlölök késve érkezni), és nem fair a polgármesterekkel szemben, ahova később érkezem. Mea culpa; remélem asszisztensem, Gyula megvéd majd a további kapkodástól részemről. Az első megye napirendjén (hét nap) már nem lehet változtatni, de a további 18 megyénél úgy kell majd megváltoztatnunk, hogy naponta csak 8 találkozó legyen és alaposan ki kell majd számolnunk a kilométerek számát a találkozók helyszínei között. Sosem késő tanulni!

A nap pozitív oldala a kellemes és konstruktív találkozók voltak a polgármesteri hivatalokban.
Az első találkozó Tatabányán volt és ez volt egyben a legfontosabb is, mivel a városnak körülbelül 75 000 lakosa van. Nagyon kedves fogadtatásban volt részem Takács János képviselő úrtól és László Ferenc, aljegyző úrtól, míg Botos Barbara folyékony angol tudásával a lehető legjobb tolmács volt. A helyi televízió interjúval várt, és a helyi újságok írnak majd a projectről. Azt hiszem kifejezetten nehéz lesz 75 tagot találni Tatabányán és a siker nagyban függ majd az önkormányzat segítségétől és útmutatásától. Nagyon kíváncsi vagyok.

A találkozás Dr Nagy Sándorral, Vértesszőlős polgármesterével, különös mértéken inspiráló volt. Nagyszerű élmény hallani és érezni ennyi támogatást (külön posztereket kérve hogy ki lehessen tenni stratégiai pontokon a városban; felajánlva a helyi televízió és rádió segítségét a hír terjesztésében, stb.). A tény hogy Dr Nagy tudott angolul nagyban megkönnyítette a beszélgetést mindkettőnknek. A 3000 -es lélekszám csak 3 tagsági kártyát jelentene; ennek ellenére, 10 kártyát kértek! Nagyon hálás vagyok a kedves segítségéért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése