2009. szeptember 19., szombat

2009. Szeptember 18.

Egy nagyszerű nap, nagyrészt két kedves és nagyon segítő ember miatt:
a) Francz Viktória, a Balatonfűzfői polgármesteri hivatalból. Egyértelműen szívből, minden lehetséges segítséget megígért hogy tíz tagot találjon nekünk (remélhetőleg a településen belül). Nagy reményeim vannak az irányban, hogy tettei arányban lesznek jó szándékaival.
b) Veszprém polgármestere, Debreczenyi János, már a múltban igen nagy mértékben támogatta Alapítványunkat. Ezért csakugyan nagyon hálásak vagyunk. Most jön egy igen nehéz feladat, hogy 60 tagot találjon Veszprémben, ami messze a legnagyobb város Veszprém megyében, 58.000 lakosával. Ha van valaki, akire felnézek a képességei és az eredmények iránti elkötelezettsége miatt, akkor az Veszprém polgármestere! Köszönöm, polgármester Úr, a mai különösen kellemes és építő találkozásunkat!
Sóly és Litér polgármesterei szintén komoly érdeklődést mutattak az irányban hogy segítenek nekünk tagokat találni.
De déli 12.00 óra után, a legtöbb polgármesteri hivatal zárva volt. A kormányzásból szinte mindenkinek hosszú, nagyon hosszú hétvégéje van. Mindig elgondolkodtam azon, vajon Magyarország hogy tudna felemelkedni, kilábalni a mostani rettenetes gazdasági helyzetből, ha a kormány és a helyi hivatalok ilyen példát mutatnak. A második világháború után a Nyugat Európai országok még szombaton is dolgoztak, évtizedeken át. Miután egy bizonyos fokú prosperitást elértek, lettek szabadnapnak kiadva a Szombatok. De Magyarországon, a legtöbb kormányzati hivatal számára a hétvége pénteken délben kezdődik. Ez luxus, amit a kormány nem érdemelt meg. Emelett ez lehet részben az oka annak, hogy olyan sok ember miért közalkalmazottként dolgozik. Túl sok ember túl keveset tesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése